Activiteiten

In Den Oever en omgeving zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Vermaak, rust en sport.
We geven u een overzicht wat uw bezoek aan onze B&B nog leuker kan maken.

Natuur

Den Oever heeft een prachtige natuur: prachtige uitzicht over de Waddenzee, de haven en vlakbij het Robbenoordbos en Dijkgatbos.

Lees meer

Wadlopen

Wadlopen geeft een enorme vrijheid. Modder, water en een prachtige wijde omgeving zijn de basis voor een heerlijk actief ontspannen activiteit.

Wadlopen

Lees meer

Viking Informatie Centrum

Het Informatiecentrum Vikingen op Wieringen, in de wandelgangen beter bekend als VIC, is in 2004 gestart als een bezoekerscentrum. De aanleiding voor de bouw is de vondst van drie zilverschatten, toegeschreven aan de Vikingen, nabij Westerklief op Wieringen.

Viking Informatie Centrum

Wadexcursie

Een ervaring die alle zintuigen prikkelt! Het Wad zien, horen, voelen, ruiken en proeven… Deze bijzondere wadexcursie is zeer geschikt als familie- of bedrijfsuitje, kinderen zullen zich zeker niet vervelen! Deze excursie duurt ongeveer 4 uur en biedt een andere kijk op het leven boven en onder de waterspiegel.

Lees meer

Wieringer Eilandmuseum

Wieringen heeft een rijk cultureel erfgoed. Beleef bij Wieringer Eilandmuseum ‘Jan Lont’ het boeren- en vissersleven van vroeger.

Wieringer Eilandmuseum

Lees meer

Vlaskrans binden

In juli en/of augustus kunt u op het land van de mooie Wieringermeer ontstressen. Binden van een decoratieve vlaskrans en genieten van de ondergaande zon, met vrije uitkijk over gewassen en landerijen.

vlaskrans in het landLees meer

Afsluitdijk Wadden Center

Met droge voeten het wad ervaren via een interactieve beleefexpositie. De expositie gaat over de stormen uit het verleden en de oplossingen van nu.

afsluitdijk wadden centrum

Lees meer

Sprookjeswonderland

De figuren van Sprookjeswonderland toveren een glimlach op het gezicht van klein en groot. In het park vind je het Kabouterdorp, nostalgische huisjes met sprookjes en exposities, het kasteel van prinses Violinde, een overdekte picknickplaats, kinderboerderij, speeltuin en nog veel meer.

bart

Hoe is het om contact met de grond te hebben? Uitdagen, voelen, ruiken, proeven en zien! Het blote voeten pad is geschikt voor alle leeftijden. Op de locatie in Bovenkarspel zijn ook verschillende andere arrangementen zoals varen met de schuit. Meer informatie www.gouwevoeten.nl.

Midgetgolfpark

Op recreatiebedrijf ‘Wat Aars’ in Onderdijk-Wervershoof vindt u een compleet midgetgolfpark voor een potje midgetgolf, biljartgolf, poolball of curling.

Watersporten

Windsurfen of stand up paddle (SUP) doe je in Westerland op het Amstelmeer, Lutjestrand. Windsurf privéles van 1 uur, 5,5 uur of een hele dag, SUPpen in een privéles, groepslessen, basiscursus of vervolgcursus.

Fort Kijkduin

In Fort Kijkduin in Huisduinen (vlakbij Den Helder) kom je alles te weten over de geschiedenis van het fort, welke is gebouwd in 1811 door Napoleon, de beroemde Franse keizer.

Lees meer

Marinemuseum

In het Marinemuseum in Den Helder beleef je de marine. Snuif de zilte zeelucht op en stap aan boord van echte onderzeeboten. In de monumentale gebouwen zie je de marine-geschiedenis en de marine anno nu.

Lees meer

Café De Houtzolder

Café De Houtzolder is een gezellig traditioneel bruin café gelegen aan de haven van Den Oever. Het café bevindt zich op een zolder met aansluitend een groot buitenterras met uniek uitzicht.

Lees meer

MTB route

De MTB route in Wieringerwerf heeft een lengte van 8,4 kilometer en start bij het parkeerterrein van het Dijkgatbos. De route slingert door het bos en bestaat geheel uit singletrack. Langs de westgrens van het Dijkgatbos zijn een aantal korte maar fel afdalinkjes gevolgd door dito klimmetjes.