Een ervaring die alle zintuigen prikkelt! Het Wad zien, horen, voelen, ruiken en proeven… Deze bijzondere wadexcursie is zeer geschikt als familie- of bedrijfsuitje, kinderen zullen zich zeker niet vervelen! Deze excursie duurt ongeveer 4 uur en biedt een andere kijk op het leven boven en onder de waterspiegel.

Wadexcursie

Jan Rotgans is een van de gildebroeders van het Wadvissersgilde, een groep vissermannen die tegenwoordig leerzame en bovenal unieke wadexcursies organiseren. Deze wadexcursies zijn speciaal opgezet om iedereen kennis te laten maken met de natuur op en in het Wad. Voor groepen en individuen.

De Wadexcursie duurt 4 uur en daarin vertelt Jan over de haven van Den Oever en de schepen. Buiten de haven gooit hij het sleepnet uit en wordt er bestudeerd wat er gevangen wordt. Door de brede kennis van de gildebroeder kunt u enorm veel te weten komen over de zeedieren.

Na het terugzetten van de dieren gaan we met een kleinere bijboot naar de zandbanken. Daar woelt Jan de grond om en vertelt over de verschillende dieren die u daar tegenkomt. U kunt de dieren van heel dichtbij bekijke

Lees meer